You are currently viewing Bilal Chahal

Bilal Chahal

Bilal Chahal
Tripoli (Libanon), 1978

Werk van Bilal Chahal was te zien op de tentoonstelling Presenteren, Fêteren en Vieren (januari 2020) Een groepstentoonstelling van kunstenaars die in de Jordaan wonen, hebben gewoont, gewerkt of ermee verbonden zijn geweest.
De werken zijn nog deels verkrijgbaar.

Bilal Chahal, geboren in Tripoli, met 10 jaar naar Curaçao verhuisd en uiteindelijk in Amsterdam beland, is een kunstenaar die momenteel pendelt tussen Amsterdam en Bogota (Columbia).

Chahal is een vernieuwer die zichzelf op verrassende wijze telkens opnieuw uitvindt in meerdere disciplines.
„Ik spreek zes talen”, vertelt hij aan de NRC in 2012. „Arabisch, Frans, Spaans, Engels, Papiamento en Nederlands. Maar in geen enkele taal kan ik me écht uitdrukken, ik denk soms in zes talen tegelijk. Mijn enige manier om recht uit het hart te communiceren, is met mijn kunst.”
In 2005 werd de Chahal uitgenodigd voor een solo-expositie van Unesco in Italië. Sindsdien lonkt internationale erkenning.

Het in Kunst Kan… gedeeltelijk getoonde Abacus ” A game between Spaces and Numbers” is ontstaan tijdens een verblijf bij CEAC (Chinese European Art Centre) in Xiamen in China. Het project is ondersteunt met beurzen van het AFK (Amsterdamse fonds voor de Kunst) en de Stichting Stokroos.
De definitieve resultaten van de projecten werden gepresenteerd in het Amsterdamse OBA in januari en februari 2020, waar 2 porseleininstallaties, tekeningen, sculpturen en een video-installatie te zien waren.

Zijn werk is vertegenwoordigd op vele internationale exposities.

https://www.bilalchahal.com/

Leave a Reply