You are currently viewing Dwight H. Marica

Dwight H. Marica

Dwight H. Marica (Vlaardingen, 1973) is een beeldende kunstenaar, een ‘mixed media artist’ met een enorm gevarieerd oeuvre. ‘Mijn werk gaat over vrijheid’ zegt Marica en daarmee is niets teveel gezegd als je alleen al de veelzijdigheid aan materialen en stijlen betracht waarmee en waarin hij zijn installaties, beelden, wandobjecten en schilderijen vorm geeft.

Acryl 
Marica is bekend van zijn ruimtevullende installaties van hout en piepschuim, oude cassettebandjes of gedemonteerde en hergeschikte televisietoestellen, schilderijen gemaakt zonder kwasten of een beeld van een man uit piepschuim,
electronicadraad en kleding (Wirehead and body). Maar sinds 2014 is Marica begonnen met experimenten met acrylverf en ontwikkelde hij een arbeidsintensieve techniek waarbij hij de kleuren in dunne laagjes over elkaar aanbrengt zodat er een duidelijke drie-dimensionale structuur ontstaat.

Mandala’s
Zinderend en verleidelijk zijn zijn in deze techniek gemaakte en bij Kunst Kan… getoonde Mandala’s. Zij voeren de beschouwer mee in een duizelingwekkende microkosmos van kleur en beweging. Een bijna abstracte vorm van pop-art die tegelijkertijd ook weer associaties oproept met volkskunst en psychedelische kunst.

A. Roland Holst Penning
Marica, die in 2006 de A. Roland Holst Penning heeft gewonnen, is afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in
Rotterdam. De stad waar hij in 1998 mede oprichter was van het kunstenaars initiatief CuCoSa.

Nu woont en werkt Marica in Den Haag.

Leave a Reply