You are currently viewing Emilie di Nunzio James

Emilie di Nunzio James

Emilie di Nunzio James
Parijs, 1976

Werk van Emilie di Nunzio James was te zien op de tentoonstelling Presenteren, Fêteren en Vieren (januari 2020) Een groepstentoonstelling van kunstenaars die in de Jordaan wonen, hebben gewoont, gewerkt of ermee verbonden zijn geweest.
De werken zijn nog deels verkrijgbaar.

Emilie di Nunzio James is een fotograaf met een ongebruikelijke carrière. Ze is opgeleid aan de Paris Duperré School of Applied Arts en volgde haute couture borduurworkshops voordat ze haar activiteiten uitbreidde naar hedendaagse kunst.

Ontdekt door Alain Sayag – toen curator van het Beaubourg-fotokantoor, Musée d’Art Moderne Centre Pompidou in Parijs – werd ze 2008 toegelaten tot de prestigieuze vestiging van de Franse Academie in Rome, de Villa de Medici.

Deze dochter van Italiaanse immigranten keert terug naar haar bronnen; de fundamenten van de Romeinse artistieke identiteit, benaderd via de populaire cultuur van souvenirs en toeristische objecten.

Inventief met een formele strengheid en altijd verbonden aan de artistieke tradities in de beeldende kunst. Inkten en oliën op oesters, geborduurde foto’s of meer recent: foto’s op smartphones, negatief afgedrukt. Haar eigenzinnige en poëtische werk verrast steeds weer. 

De werken van Emilie di Nunzio James zijn tentoongesteld in China, Nederland, Frankrijk en Italië.

Samen met haar man Michel Lefloch is zij oprichter van HOME ART HOME, een denktank over kunst en autisme. Samen werken ze aan een nieuwe benadering van neurodiversiteit, ondersteund door artistieke creatie.

Huîtres de Circonstance (inkt, polish en oesters)

Leave a Reply