You are currently viewing Kunst kan… Van Plint tot Plafond vullen

Kunst kan… Van Plint tot Plafond vullen

In de negentiende eeuw was de Parijse Salon nog een van plint tot plafond volgehangen tentoonstelling van de Académie des beaux-arts en kende een turbulente geschiedenis van steekpenningen, corruptie en conservatieve kunstopvattingen. De Salon had een monopoliepositie in de toenmalige kunstwereld maar verloor deze toen de alternatieve ‘Salon des lndépendants’ een voorbeeld werd voor organisaties van kunstenaars die zich keerden tegen het academische kunstbedrijf. De privatisering van de kunstmarkt was een feit.

Kunst Kan…gaat de geschiedenis uiteraard niet nog eens dunnetjes over doen en neemt ook geen steekpenningen aan, maar de voorstelling van plint en plafond was toch wel erg aantrekkelijk. Een idee dat de basis vormde voor een bruisende en diverse show met foto’s, collages, werk op papier, schilderijen en sculptuur. Voor een expositie met een grote variëteit aan onderwerpen en thema’s. En, niet onbelangrijk, voor een betaalbare prijs. 

Rond de twintig kunstenaars uit de buurt en diverse vrienden en bekenden van Kunst Kan… laten werk zien in dit prachtige evenement dat de start wordt van een nieuw jaar. Een jaar met weer vele nieuwe en verrassende tentoonstellingen.

DEELNEMENDE KUNSTENAARS
Boeddeker, Anne
Buiterhof Dirkse v/d heuvel, Marjon
Buldeo Rai, Mireille
Bunck, Bob
Busz, Birgitt
Carrilho, Nelson
Chahal, Bilal
Dekkers, Moni
Di Nunzio James, Emilie  
Dudink, Koen
Hessel, Erik
Kolff, Inger
Kova, Viktoria
Macdonald, Geraldine
Manuel, Rose
Michel, Jean Paul
Moses, Paul
Smit Kleine, Mischa
Tartwijk, Frans van
Weitenberg, Greet
Werner, Matthijs
Wiegman, Paul

 

Leave a Reply