You are currently viewing Nelson Carrilho
Fools Parade, 2008

Nelson Carrilho

Nelson Carrilho
1953, Curaçao (Nederlandse Antillen) 

Werk van Nelson Carrilho was te zien op de tentoonstelling Presenteren, Fêteren en Vieren (januari 2020) Een groepstentoonstelling van kunstenaars die in de Jordaan wonen, hebben gewoont, gewerkt of ermee verbonden zijn geweest.
De werken zijn nog verkrijgbaar.

Nelson Carrilho, beeldhouwer uit de Jordaan in Amsterdam, verhuisde in 1964 naar Nederland, waar hij in 1980 afstudeerde aan de Academie van Beeldende Kunsten ‘Artibus’ te Utrecht. Hierna werkte hij aan grote beelden die te vinden zijn in de openbare ruimtes in Nederland en op Curaçao. 

Steekwoorden bij het werk van Carrilho zijn ontroering en bevrijding, maar ook aanklacht, verbinding en verdraagzaamheid. Want Carrilho´s werk toont een sterke maatschappelijke betrokkenheid. In het Vondelpark in Amsterdam staat het bekende antiracisme monument ‘Mama Baranka dat hij maakte naar aanleiding van de moord op de jonge zwarte Kerwin Duinmeijer. In het Westerpark in Amsterdam staat het beeld ‘Dragers van Verre als symbool voor het multiculturele Amsterdam. 

Tekeningen zijn een andere rode draad in zijn oeuvre. Het lijken soms voorstudies voor beeldhouwwerken, maar ze zijn sterk genoeg om ook als unieke kunstwerken bewonderd te worden.

https://carrilho.exto.nl/

El Negro Soy ! , 2019
Fools Parade, 2008

Leave a Reply