You are currently viewing Petra Wiek

Petra Wiek

De materialen waar ik mee werk zijn verzamelingen van uiteenlopende aard. Ze zijn gevonden, gezocht in de kringloopwinkel of gekregen. 
 
Het atelier van een bevriend kunstenaar werd geruimd en een grote doos met allerlei materialen voor zeefdruk kwam als een gift in mijn atelier terecht. De vormen van de rakels vond ik zo mooi, maar ik wist nog niet wat er mee te doen. Mijn werkwijze is dan om de rakels door mijn handen te laten gaan, te kijken, ze uit elkaar halen en ze schoon te maken voor later gebruik.
Doordat ik aan het zoeken was tussen mijn materialen voor een combinatie met de rakels, kwam ik andere voorwerpen tegen. Daaruit is uiteindelijk een zelfstandig beeld ontstaan. In deze serie met de rakel vormen de afzonderlijke delen een geheel.
 
Zo gaat dat meestal. Enige tijd liggen de materialen in mijn atelier. De verschillende voorwerpen bewaar ik in mijn hoofd, combineer de onderdelen om dan uiteindelijk aan het werk te gaan. De uitdaging is de materialen te verbinden, een uitgebalanceerd en interessant object te creëren. 
Het is goed als ik vind dat het ZO moet zijn. Een analyse of interpretatie ervan laat ik over aan de toeschouwer.
 
Mijn werkwijze is spontaan maar ook weldoordacht. Een belevenis die ik moeilijk kan omschrijven.

Pauw, 2018 

Leave a Reply