You are currently viewing Van Plint tot Plafond – 35 kunstenaars uit de buurt

Van Plint tot Plafond – 35 kunstenaars uit de buurt

DE SALON – DECEMBER 2023 – JANUARI 2024

In 1774 liet Willem V, prins van Oranje-Nassau, een galerij aan het Buitenhof bouwen om deze van plint tot plafond vol met schilderijen uit zijn verzameling te hangen. Overdaad, toegankelijk gemaakt voor iedereen die daar plezier aan beleeft.

250 jaar later doe wij dat dunnetjes over met een (alweer de vierde) bruisende en diverse show met foto’s, collages, werk op papier, schilderijen en sculptuur. Een expositie met een grote variëteit aan onderwerpen en thema’s. En, niet onbelangrijk, voor een betaalbare prijs.

Rond de vijfendertig kunstenaars uit de buurt en diverse vrienden en bekenden van What Art Can Do laten werk zien in dit prachtige evenement dat de start wordt van een nieuw jaar. Een jaar met weer vele nieuwe en verrassende tentoonstellingen.

Dit jaar heeft Stichting Katrijn, een stichting die opkomt voor de leefbaarheid van Jordaan, gevraagd of wij iets samen konden doen. Dat leek ons een prima plan en Stichting Katrijn zal dan ook een raamprogramma verzorgen met livemuziek en performance op de nieuwjaarsborrel op zaterdag 13 januari en een inloopspreekuur met een ‘Spuug je gal – klaaguur’ met kunst, koffie en gebak op dinsdag 16 januari en dinsdag 23 januari, waar iedereen zijn klachten over de ontwikkelingen in de Jordaan kan spuien.

Leave a Reply